Saturday, 16 January 2016

'Giveaway from Suria Online Shop'





"First Mini Giveaway + Bloglist by Idiey"

 "First Mini Giveaway + Bloglist by Idiey"









Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 



berkaitan blog anda, siapa anda dan apa yang anda mahu capai menerusi blog pada tahun 2016.

Blog ini saya create untuk masa lapang saya tambah ilmu dalam dunia blogger disamping hobi saya yang suka melayari internet, banyak input yang saya dapat ketika pertama kali saya melayari alam blogger. Apa yang saya ingin capai menerusi blog pada tahun 2016 ini adalah bertambah ilmu saya dalam dunia blogger serta merapatkan hubungan sesama insan menerusi penulisan atau maklumat yang dikongsikan dalam laman blog. Terima kasih terhadap admin untuk segmen ini . Lipa pulak kenalkan diri saya. Saya Bella pekerja sepenuh masa di sebuah firma swasta dan mempunyai minat dalam dunia perniagaan tanpa sempadan serta mempunyai hobi dalam penulisan.


Jom Join Kawan !!! segmen jom tambah followers

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.



GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID


Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee,Philips AventQuinny Baby StrollerHalford Baby StrollerAldoHauck Baby StrollerUmma LactoUmmie Milky RichMamomEveLove BreastpumpScratchMeNotSusu Kambing WildanSparco Car SeatBaby Ultra Hannah Baby WrapKoopersFreemieMinyak Kelapa Dara D'AuraGugu Swaddle PodTropika Baby Herbal CreamMaxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia
www.facebook.com/BabyOutletDotMy
www.facebook.com/ResepiMakananBayi
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu

-Follow instagram penaja.
@thebabystoremalaysia
@octo_kids

-Follow Blog penaja
Baby Malaysia

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.
-Untuk maklumat lanjut lawati Blog Penaja

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya

" Pencarian Bloglist Feb-Mac By Afidah Azmi "

Pencarian Bloglist Feb-Mac By Afidah Azmi "

Pengumuman akhir akan aku umumkan pada 1 Feb 2016.

 Bella tag aini

First GiveAway by Encik Kidal


 “First GiveAway by Encik Kidal”




  • Bella nak tersenarai dalam bloglist Encik Kidal 

Azam saya pada tahun 2016 ialah mahu memajukan diri dalam dunia blogger dengan jayanya.








Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana










Mini Giveaway By Si Chubby




Assalamualaikum insan mulia, malam nih saya ada jelajah atau lebih tepat teroka blog sahabat kita http://bluechoralpearl.blogspot.my kemudian saya tertarik dengan satu segmen yang agak menarik hati saya .So saya pon cari tahu dari mana datang soalan cepu emas tu. Rupanya dari daripada sahabat kita http://sichubbyy.blogspot.my. Thanks for her sebab saya sendiri tak pernah relintas dengan soalan macam tu. Kreatif sangat soalannya so jawapan nya pon haruslah kreatif tak gitu. Tak sabar rasanya nak menjawab nih. JOM JAWAB!


SOALAN PERTAMA: Apa impian korang yang sebenarnya?

Impian aku nak suami yang sayangkan aku makna kata lain lovely dan ada 12 orang anak, tak kisah lah jantina apa asalkan aku ada 12 orang anak. Aku nak sangat baby kembar perempuan sebab keluarga aku ada yang dapat anak kembar so aku pun tercipta lah impian nak anak kembar. Okay kat sini jelas aku nak suami lovely/ 12 orang anak/ anak kembar. Kenapa aku nak anak kembar sebab aku suka kan kecomelan si kembar dan satu lagi jimat masa aku mengandung.Kemudian kenapa 12 orang anak, sebab aku hanya ada tiga beradik dan tunang aku pun hanya 3 beradik kat sini menunjukkan aku perlu lahirkan anak yang ramai supaya keluarga aku besar. Kenapa aku nak suami yang penyayang, sebab bila si dia penyayang maka senang untuk aku tambah anak.hahahhahahh. Okay nih yang ada dalam fikiran aku sekarang.


SOALAN KEDUA: And apa usaha korang untuk mencapai impian tu?

Usaha aku untuk capai impian aku, aku amat jaga permakanan aku dan kesihatan aku serta aku juga selalu baca mengenai kelahiran and tips untuk jaga baby dalam kandungan. Menurut bacaan aku permakan adalah faktor utama kesihatan bayi. Aku juga kerap bersenam supaya stamina aku tip top for get twins one day. Doakan aku yer kawan kawan... 

SOALAN KETIGA: Kalau tidak tercapai ,apa korang akan lakukan?

Aku akan terus berdoa dan rujuk pada yang pakar.


Okay selesai jawapan aku . Now aku terasa nak ajak kawan sekolah aku Yana dan  cik en yang merupakan pembantu veterinar. Selamat ya.


Nilai Kehidupan

Assalamualaikum para bloger Petang Jumaat yang indah seiring dengan bulan yang mulia Syaaban dan yang bakal tiba Ramadhan, aku ingin berko...