Sunday, 6 November 2016

Kehidupan Baru

Assalamualaikum ,

Lamanya Mimie tak berpeluang untuk berkongsi ceritera hidup. Baiklah, hari ini Mimie nak kongsi dengan kawan-kawan apa berlaku sepanjang Mimie tak berpeluang untuk menulis sesuatu yang baru dalam blog . Sepanjang Mimie tak menulis sebenarnya Mimie sibuk dengan pekerjaan baru as a sales girl dekat Thundermatch is a big company.

Okay why Tundermatch Mimie?
Why sales Girls , hang ada diploma?
Why tak kerja kerajaan?


Antara Persoalaan yang sering aku terima daripada kaum keluarga , kawan-kawan dan kenalan.

Luahan rasa aku nak berkongsi dengan kamu semua.


First, kenapa Thundermatch? Okay, company itu yang bagi aku peluang untuk aku cari rezeki untuk aku dan tolong keluarga aku. Sekurangnya, aku boleh sara hidup aku tanpa susahkan orang terdekat dengan aku. Aku mengaku tak mencukupi untuk aku bermewah atau menambah asset seperti kereta dan rumah namun kerja nih memberi aku semangat untuk bangun setiap hari untuk aku menjalankan tangungjawab aku sebagai staff.


Yang kedua, why sales girl? jawapannya, itu sahaja jawatan yang masih kosong. Aku tak mahu memilih kerja dan lebih memilih untuk menganggur seperti orang lain sebab aku memerlukan duit untuk sara diri aku. Aku bukan berasal daripada keluarga yang senang jadi aku sedar yang aku perlu mencari rezeki untuk aku dan keluarga aku. Walaupaun gaji hanya RM 1000 namun amat bermakna buat diri aku. Ya, memang aku pemegang segelung diploma tapi aku belum diberi peluang untuk menggunakan diploma aku hanya SPM yang bermakna buat aku pada masa ini.


Yang ketiga kerja kerajaan? Aku setiap bulan update dan pantau tapi nasib tak menyebelahi aku.


Kawan-kawan doakan satu hari aku bergaji besar sepadan dengan apa yang aku belajar.

Friday, 29 January 2016

Thursday, 28 January 2016

Terima Kasih Atas Kesudian Anda

Terima kasih , Leyha dan Stanzaku atas maklumat korang :)

http://hikayatleyha.blogspot.my/2016/01/first-mini-giveaway-by-mimiebella91.html
http://www.stanzaku.com/2016/01/first-mini-giveaway-by-mimiebella91.html


Kawan-kawan, disebabkan atas kesulitan tak boleh nak post comment, saya mintak yang mana join segmen saya nih ,tolong tinggalkan link korang dekat chat box. Maaf atas kesulitan ini.

Saturday, 23 January 2016

"Segmen Pencarian Gambar Ucing"


"Segmen Pencarian Gambar Ucing"






http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/01/segmen-pencarian-gambar-uk.html

Hi Gambar Muka Ucing Sudah Hilang.! Anda Ingin Jadi Dectective.? Jika " YA" Anda Cari Di Google Dengan Menaip "muka..................."  (Ayat Bertitik tu Anda Cari Sendiri.)

Segmen ini adalah segmen pencarian gambar di google,Para blogger yang dapat Gambar Tersebut hendak lah Save dan ikuti Syarat Mudah di bawah :

1) Follow Blog Uk Atau Google +
2) Buat Tajuk Post "Segmen Pencarian Gambar Ucing" Berserta Gambar.
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Dan Jawapan Anda ke Ruangan Komen ini.

Url Post Anda Akan Saya Senaraikan Untuk Penyertaan Blogwalking Nanti.Tamat Segmen 27-1-2016.

Thursday, 21 January 2016

"FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"

WELCOME EVERYBODY


Hello everyone, okay today I nak buat my first mini giveaway for u all.
Alhamdulillah rezeki yang Allah s.w.t bagi kat I sebelum nih, I niat nak share ngan u all so terbitnya this giveaway. Sebab apa I nak share ngan u all this perfume??? Perfume nih perfume favorite I makna kata kat sini sharing is caring...hahhahah..

Okay, one more thing I nak hadiahkan my fellas for their feedback to myblog based on my rules in this giveaway. 

All to my friend sudi2 la support my GA yang hanya kecil pemberian nya tapi besar maknanya buat blogger baru seperti saya.

Sekiranya, penyertaan melebihi apa yang saya jangkakan akan ada surprise for u all.



Syarat :-


Follow Blog mimiebella91


Follow Blog Dibawah:
Leyha



Like Page Dibawah:








Follow Instagram Dibawah:



Senaraikan blog saya dalam Bloglist Anda



Buat satu Entry bertajuk "FIRST MINI GIVEAWAY BY MIMIEBELLA91"

Share Tips Bagaimana anda memilih perfume yang sesuai dengan diri anda?
Minimum 150 patah perkataan.

Adorable perfume

Assalamualaikum isan dunia, rasanya suddah lama saya tak melawat blog yang saya sayang dan kasih nih. Saya sedikit sibuk menguruskan perniagaan minyak wangi dan vitamin C saya . Cerita pasal perniagaan, Saya merupakan Agent sah area Kulim untuk Adorable by Rita Rudaini.





ADORABLE BY RITA RUDAINI
Terdapat 2 wangian yg berbeza :
🌹 STUNNING
> bau fresh
>manis mcm bau buah

> tahan sehingga 8 -12 jam
> boleh di bawa solat
> edp 35ml
> Rm49.90

🌹 CLASSY
> bau vanilla cocoa
> tahan sehingga 8 - 12 jam.
> boleh di bawa solat
> edp 35ml
>Rm49.90



Saturday, 16 January 2016

'Giveaway from Suria Online Shop'





"First Mini Giveaway + Bloglist by Idiey"

 "First Mini Giveaway + Bloglist by Idiey"









Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 



berkaitan blog anda, siapa anda dan apa yang anda mahu capai menerusi blog pada tahun 2016.

Blog ini saya create untuk masa lapang saya tambah ilmu dalam dunia blogger disamping hobi saya yang suka melayari internet, banyak input yang saya dapat ketika pertama kali saya melayari alam blogger. Apa yang saya ingin capai menerusi blog pada tahun 2016 ini adalah bertambah ilmu saya dalam dunia blogger serta merapatkan hubungan sesama insan menerusi penulisan atau maklumat yang dikongsikan dalam laman blog. Terima kasih terhadap admin untuk segmen ini . Lipa pulak kenalkan diri saya. Saya Bella pekerja sepenuh masa di sebuah firma swasta dan mempunyai minat dalam dunia perniagaan tanpa sempadan serta mempunyai hobi dalam penulisan.


Jom Join Kawan !!! segmen jom tambah followers

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.



GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID


Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee,Philips AventQuinny Baby StrollerHalford Baby StrollerAldoHauck Baby StrollerUmma LactoUmmie Milky RichMamomEveLove BreastpumpScratchMeNotSusu Kambing WildanSparco Car SeatBaby Ultra Hannah Baby WrapKoopersFreemieMinyak Kelapa Dara D'AuraGugu Swaddle PodTropika Baby Herbal CreamMaxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia
www.facebook.com/BabyOutletDotMy
www.facebook.com/ResepiMakananBayi
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu

-Follow instagram penaja.
@thebabystoremalaysia
@octo_kids

-Follow Blog penaja
Baby Malaysia

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.
-Untuk maklumat lanjut lawati Blog Penaja

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya

" Pencarian Bloglist Feb-Mac By Afidah Azmi "

Pencarian Bloglist Feb-Mac By Afidah Azmi "

Pengumuman akhir akan aku umumkan pada 1 Feb 2016.

 Bella tag aini

First GiveAway by Encik Kidal


 “First GiveAway by Encik Kidal”




  • Bella nak tersenarai dalam bloglist Encik Kidal 

Azam saya pada tahun 2016 ialah mahu memajukan diri dalam dunia blogger dengan jayanya.








Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana










Mini Giveaway By Si Chubby




Assalamualaikum insan mulia, malam nih saya ada jelajah atau lebih tepat teroka blog sahabat kita http://bluechoralpearl.blogspot.my kemudian saya tertarik dengan satu segmen yang agak menarik hati saya .So saya pon cari tahu dari mana datang soalan cepu emas tu. Rupanya dari daripada sahabat kita http://sichubbyy.blogspot.my. Thanks for her sebab saya sendiri tak pernah relintas dengan soalan macam tu. Kreatif sangat soalannya so jawapan nya pon haruslah kreatif tak gitu. Tak sabar rasanya nak menjawab nih. JOM JAWAB!


SOALAN PERTAMA: Apa impian korang yang sebenarnya?

Impian aku nak suami yang sayangkan aku makna kata lain lovely dan ada 12 orang anak, tak kisah lah jantina apa asalkan aku ada 12 orang anak. Aku nak sangat baby kembar perempuan sebab keluarga aku ada yang dapat anak kembar so aku pun tercipta lah impian nak anak kembar. Okay kat sini jelas aku nak suami lovely/ 12 orang anak/ anak kembar. Kenapa aku nak anak kembar sebab aku suka kan kecomelan si kembar dan satu lagi jimat masa aku mengandung.Kemudian kenapa 12 orang anak, sebab aku hanya ada tiga beradik dan tunang aku pun hanya 3 beradik kat sini menunjukkan aku perlu lahirkan anak yang ramai supaya keluarga aku besar. Kenapa aku nak suami yang penyayang, sebab bila si dia penyayang maka senang untuk aku tambah anak.hahahhahahh. Okay nih yang ada dalam fikiran aku sekarang.


SOALAN KEDUA: And apa usaha korang untuk mencapai impian tu?

Usaha aku untuk capai impian aku, aku amat jaga permakanan aku dan kesihatan aku serta aku juga selalu baca mengenai kelahiran and tips untuk jaga baby dalam kandungan. Menurut bacaan aku permakan adalah faktor utama kesihatan bayi. Aku juga kerap bersenam supaya stamina aku tip top for get twins one day. Doakan aku yer kawan kawan... 

SOALAN KETIGA: Kalau tidak tercapai ,apa korang akan lakukan?

Aku akan terus berdoa dan rujuk pada yang pakar.


Okay selesai jawapan aku . Now aku terasa nak ajak kawan sekolah aku Yana dan  cik en yang merupakan pembantu veterinar. Selamat ya.


Friday, 15 January 2016

Empunya diri

Nama diberi Syamimi Nabilah a.k.a mimiebella. Aku berusia 25 Tahun. Minat aku berniaga. Aku kenal apa makna jual beli sejak aku usia 9 tahun.  Aku pernah jual kacang, keropok, ais Malaysia, lukisan animasi, rantai tangan pada waktu sekolah rendah. Apabila meningkat remaja aku beralih pada ambil upah basuh baju kwn dekat asrama, iron baju kawan sebab aku minat cari duit sendiri. Bila aku sambung belajar lepas spm dekat sebuah kolej swasta, aku jual top up dengan mi segera.Masa last sem aku jual suplement kecantikan sampai aku praktikal. Sekarang alhamdulillah berkat doa parents aku, segulung diploma perniagaan dalam genggaman aku. Istilah perniagaan bagi aku adalah berkongsi pengetahuan dan minat dengan pelanggan bukan hanya mahukan keuntungan tetapi berkongsi apa yang kita ada dengan pelanggan dan mengeratkan silaturahim sesama insan.

Nilai Kehidupan

Assalamualaikum para bloger Petang Jumaat yang indah seiring dengan bulan yang mulia Syaaban dan yang bakal tiba Ramadhan, aku ingin berko...